duminică, 23 aprilie 2017

Clubul Condeielor Parfumate - Parfumul Seductiei


Seductia poate fi o arta daca te antrenezi si o cultivi- exersezi, si astfel ajungi sa excelezi in a o practica, dar acest tip de seductie nu are farmec, nu are nimic tulburator.
Exsista totusi, seducatori/seducatoare din instinct.
Greu de definit acest gen de persona, irezistibila, tulburatoare. In fata unei astfel de persoane ratiunea nu-si exercita puterea, nu-si are sensul...
Celebre sau nu, acest tip de persoane isi lasa amprenta asupra "victimelor" devenite astfel de buna voie, si cu maxima placere.
M-a fascinat pana la tulburare personalitatea unui seducator atipic.
Spun atipic pentru ca reprezinta opusul definitiv a ceea ce inseamna atractia previzibila.
Rasputin.
Poate ca daca l-am scoate din epoca bigotismului profund manifestat la curtea Tarului Nicolae al II-lea, Rasputin nu ar ramane decat un calugar obscur, muradar, necioplit si incult.
Dar cum el a fost parte a acelei epoci, aceste minusuri s-au transformat in calitati, tocmai pentru ca reprezentau opusul a ceea ce era indeobste acceptat la curte si ca maniere in lumea buna.
Poate ca femeile atrase de hipnoticul magnetism al ochilor sai despre care se spunea ca isi mareau sau micsorau pupila la dorinta lui, se lasau, se abandonau posesiei lui tocmai pentru ca el reprezenta o libertate abstracta pentru ele, libertatea de a face ce vrei, cand vrei, cu cine vrei.Dar religia avea un cuvant de spus.Credinta imbinata cu misticismul erau un must have al acelor vremuri, asa ca, iata un motiv in plus de a se lasa "purificate si nu degradate" cum le spunea el.
Baile publice erau locul preferat de Rasputin pentru "purificarea" doritoarelor, care soseau palpitand de dorinta si emotia de a se darui exploziei de placere eliberatoare, purificatoare, linistitoare. Se simteau impacate si curatate de profunda si repetata atingere a calugarului necalugar, in aburul fierbinte al acelor bai unde ele il spalau cu sapunuri mirosind a ierburi tari, amare, il frecau cu cearsafuri fierbinti si parfumate pana cand el le poseda, dominandu-le.
Daca ar fi sa aleg un parfum cotropitor de senzual, pacatos si cu efect magnetic, as alege Opium de la Yves Saint Laurent.

Pretioasa smirna insoteste profunda tamaie lasand sa infloreasca discret iasomia, facand loc picantului ardei, santalului si cuisoarelor, undeva in fundal simtindu-se usor aroma astringenta a citricelor care se evapora, lasand in profunzimea pielii urmele aproape de nesters ale acestui parfum.
La care te intorci daca l-ai cunoscut.Asa cum si ele se intorceau la el, dependente de hipnoticul, otravitorul Rasputin.


Tema "Parfumul Seductiei" a fost aleasa de Ella si este gazduita cu gratie de Mirela Pete

28 de comentarii:

  1. Dragă Pandhoraa, de data aceasta m-ai luat prin surprindere, poate pentru că ai scris pe Fb despre Kogălniceanu și ale sale 1000 de amante!
    Dar iată că ”love machine”, cum l-au numit o mulțime de istorici pe Rasputin, a ieșit la iveală din tenebrele unei istorii care încă se întreabă dacă era om sau demon, mai ales că personalitatea sa e legată de declinul casei imperiale ruse. Poate că doamnele treceau mai greu peste duhoare, de aceea îl aromatizau cu ierburi tari la baile fierbinți. Așa cum scrii, aemeni demonilor își mărea și micșora pupilele într-un ritm amețitor. Era puternic, suporta bine cianura, nimeni n-a știut dacă a murit cu adevărat...Ai găsit seducătorul atemporal, te felicit pentru alegere!
    Și parfumul este perfect ales. Toate versiunile îmi plac, dar prefer primul Opium roșu și puternic, cu accente vintage, amintind de Youth Dew al lui Estee Lauder.
    Mă bucur mult de tot să citesc poveștile tale! Îți doresc o duminică superbă! :)
    Iată și parfumul Rasputin!
    https://i5.walmartimages.com/asr/dca9acb8-fdb5-4974-9e6b-fb97f71eb926_1.2a234b9bb13df5f0465ab541ab6899f6.jpeg?odnHeight=450&odnWidth=450&odnBg=FFFFFF

    RăspundețiȘtergere
  2. Trebuie sa ti marturisesc, am avut emotii oprindu ma asupra acestui seducator iesit din tipare dar n am rezistat ispitei :))
    Stiu parfumul si chiar am vrut sa l postez dar am renuntat pentru ca din punctul neu de vedere ar fi fost prea mult iar Opium chiar simt ca este potrivit cu ceea ce el a fost ca efect asupea femeilor🙂
    Despre moartea lui am tot citit si mi s a parut uluitor faptul ca , in aceiasi noapte, otravit, impuscat, aruncat in apa, a murit de hipotermie, nici macar inecat...
    Se spune ca lua zilnic o doza infima de oreava...
    Ma bucue mulr ca alegearea facyta te a surprins pkacut, nici nu ma indoiam ca Opium ul se afla printre oreferatele tale. Asa cum se afla si pribte ale mele🙂

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi plac "povestile" cu Tarii Rusiei si chiar si cu Rasputin, desi se spune ca "traznea 3 zile în vant", dar care probabil îl avea pe acel "vino-n coace" pe care probabil multi Don Juani ar fi vrut sa-l aibe! Wow! Ce poveste "incitanta"! :)) Parfumul ales de tine. Opium, l-am avut, dar pentru mine a fost un pic prea "greu", eu sunt asa mai "fresh and fruity" :))
    Te pup , sa ai o duminica frumoasa! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tu si tema ta incitanta sunteti"vinovate", voi m ati facut sa scot la "lumina" fascinatia pentru Raaputin 😚
      Am cazut ca tu te opresti la alt gen de parfumuri, esti adepta prospetimii delicate, cu siguranta ti se potriveste🙂
      Parfumurile sunt parte a personalitatii noastre...si uite asa mai aflam cate ceva unii despre altii🙂
      Te imbratisez cu drag, faina si parfumata sa fie si duminica ta!😘

      Ștergere
  4. Judecand dupa prima fotografie, s-ar zice ca indemnul ar fi "cherchez la femme (d'abord), ensuite le parfum" ! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga Marco, fiecare vede ce vrea sa vada....😚
      In acest caz, vorba lui Caragiale e "viceversa" 😁

      Ștergere
    2. Adicatalea ... "vitza-vercea" ! :)

      Ștergere
  5. Ce subiect deosebit ti-ai ales, despre acest personaj atat de controversat! Cred ca parfumul ales se potriveste povestii, il stiu, dar si mie imi plac aromele usor florale.

    Multumesc pentru povestea parfumata, draga Pandhora!
    O duminica minunata sa ai!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu drag, Suzana!
      Adevarat, Rasputin aparent reprezinta opusul unui seducator
      Eu cred ca el a fost unul periculos pentru ca se folosea de arme putin obisnuute dar nu mai putin "fatala"🙂
      Seara fana iti doresc la randul meu!

      Ștergere
  6. "....un parfum cotropitor de senzual, pacatos si cu efect magnetic"! Doamne! M-ai ametit! Pe cuvint ca mi-e ciuda pe tine ca ai alaturat Opiumul diabolicului rus!!!! :))))))))
    Dincolo de gluma, Opium poate fi cel care sa seduca iar Rasputin inca o face, dincolo de tenebrele istoriei.
    Mare, mare placere a fost citirea materialului tau asa ca, imbratisari mii!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti intorc cu drag si imbratisarile si zambetul si ma bucur ca impletirea celor doua " componente", respectiv Opium si Rasputin nu te au lasat indiferenta😚

      Ștergere
    2. Iarta te rog indrazneala de-a comenta cu contul culinar din blogspot...doar asa pot sa-mi fac simtita prezenta, ca si comentator, aci, prin ograda voastra.
      <3

      Ștergere
    3. Prima data n am inteles despre ce e vorba dar apoi mi am amintit ca ai in blog culinar, mi am amintit de niste placinte...mmm🙂

      Ștergere
    4. Aici pe blogspot e vechiul meu blog culinar care si-a mutat activitatea pe wordpress. Ce e aici e un fel de stand by care, iata ca e util. Inca. Cu wordpressul nu pot comenta pe blogspot si n.am idee cum sa rezolv asta.

      Ștergere
  7. Ce alt personaj ar fi putut fi mai nimerit pentru un astfel de subiect?!? Mărturisesc, eu nu mă gândisem la el, iar acum că tot ni l-ai reamintit... Parfumul ales pare a fi tare potrivit unei astfel de evocări, dar, cu toate că am mai citit despre el, nu-l ştiu cum este cu adevărat. "... cotropitor de senzual, păcătos şi cu efect magnetic" ar părea a fi antiteza smirnei şi a tămâiei, însă, de cele mai multe ori, realitatea este mai presus de orice imaginaţie. O săptămână cu înfloriri parfumate şi spor în tot ce faci! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu siguranta perceptia fiecaruia asupra unui lucru sau al altuia, difera, cu atat mai mult cand este vorba despre un parfum🙂
      Mi ar placea sa l incerci si sa l lasi sa si exercite magnetismul🙂
      Ca si Rasputin, putini rezista farmecului patrunzator al acestui parfum🙂
      Ma bucur ca alegerea mea a fist surprinzatoare dar placuta🙂

      Ștergere
  8. Rasputin fascinează și acum. Mi-a plăcut povestea ta, incitantă.

    RăspundețiȘtergere
  9. Rasputin m-a intrigat de cand am citi despre el... Nu mi-a placut si... m-am bucurat cand n-a mai fost. Habar n-am de ce! Poate pentru ca mi se parea slinos dar - e posibil sa ai dreptate: in era lui poate ca l-as fi vazut altfel. Hm! Nuuu! :)) Ca a dat pe spate multe femei e dovada clara ca era un seducator veritabil sau - tot poate - era altfel decat barbatii cu care erau obisnuite acele femei si el "le-a avut" doar pentru ele l-au vrut. :)

    Opium este parfumul meu preferat - orice parfum as incerca tot la Opium ma intorc. Imi place de mor! :))
    Iti doresc, cu drag, sa ai o saptamana minunata! Pupici! <3

    RăspundețiȘtergere
  10. Am uitat esentialul! :) Ai scris extraordinar de fain!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Rasputin va ramane un mister dar chiar si asa, nu trebuie sa-l scoatem din contextul epocii in care a trait
      epoca in care a trait ii accentueaza misterul pentru ca ero o epoca a bigotismului profund
      el a profitat cinvins fiind ca este un profund credincios

      Opium, sunt bucuroasa ca il intelegi :)
      multumesc pentru aprecieri, pup, saptamana faina iti doresc! :*

      Ștergere
  11. simpatic nu are cum sa fie, Rasputin
    a fost un fenomen creat de epoca in care a trait dar de aici pana la simpatie...ehhe :)

    faina sa fie si saptamana ta, multumesc! :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Coplesita de alegerile tale sunt si eu, dar nu doar pentru ca Rasputin e atipic ci tocmai pentru ca tipul sau de seductie ar uimi si acum, pentru ca e mai simplu sa asociem seductiei note romantice decat sa ne gandim că unul precum Rasputin ar putea vraji cu usurinta. Si totuși ...istoria ne vorbeste despre magnetismul sau, iar tu nouă, intr-un mod de care sigur imi voi aduce aminte. Mi-a placut si cum ai descris parfumul, de parca inca o poveste parfumata statea sa se nasca, mie fiindu-mi greu sa infășor miresmele și sa le ascund unele în altele. Sunt onorata ca te-am putut citi și abia astept sa o fac din nou. Numai bine, pandhora, cea care da nume florilor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aprecierile tale ma onoreaza, Adriana 😚
      Am avut emotii in alegerea atipicului Rasputin pentru ca, asa cum spuneai, asociem aproape din reflex seductiei notele romantice...
      Ma bucur ca ati rezonat cu alegerea mea si ati simtit un parfum diferit al seductiei🙂
      Seducatoare si scrierea ta, nu am uutat-o pe Nineta si a ei fusta rosie, nu am uitat senzatia fierbinte pe care o lasa lectura povestii tale parfumate🙂
      Le astept la randul meu, curioasa, pe urmatoarele🙂

      Ștergere
  13. Buna seara... spre buna dimineata! :)
    Ajung extrem de tarziu sa citesc povestea parfumata dar mie imi lipseste timpul liber cu desavarsire intr-o anumita perioada a anului. A cam luat sfarsit, de azi incolo voi fi ceva mai libera. Sper. :)
    Interesant personaj acest Rasputin, intotdeauna mi s-a parut. Cum intotdeauna am gandit ca magnetismul exercitat asupra acelor femei nobile se intampla tocmai din pricina faptului ca era foarte diferit de barbatii pe care acele femei ii intalneau in vietile lor, care pentru ele poate ca erau destul de plictisitoare si pline de diverse limitari. Nu am incercat niciodata Opium, poate ca o voi face candva. Opium face parte dintre parfumurile pe care le banuiesc ca nu mi s-ar potrivi. Si rar incerc lucruri despre care simt asa ceva.
    Multumesc pentru poveste, draga mea! Imbratisari! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc ca ai trecut pe aici, Elly!
      nu te stresa, stiu cum e sa nu ai timp dar ma bucur ca incepi sa "respiri" mai usor in urmatoarea perioada :)
      Rasputin, da, opusul a tot ce insemna societatea de bon ton a acelor vremi....
      poate ca si Opium are ceva din extravaganta de a fi diferit si atragator intr-un mod "neordodox" :)
      te imbratisez si eu cu acelasi drag! :*

      Ștergere