Eşarfa este un accesoriu foarte versatil, potrivit bărbaţilor care îşi doresc să iasă din tipare, fiind un detaliu al eleganţei masculine. Acest element este prezent în garderoba bărbaţilor de peste 2000 de ani, încă de la începuturi fiind folosit pentru a transforma orice ținută într-una de remarcat.
Felul în care  o persoană alege să poarte eşarfa spune foarte multe despre ea. Pentru a fi mereu la modă ai nevoie în garderoba ta de cel puțin două eşarfe sau fulare pe care să le porţi de fiecare dată altfel.  Astfel, ţinuta va căpăta un look mai fresh şi mult mai creativ.
În continuare puteţi afla cum să realizaţi un nod, în mod corect, în functie de tipul eşarfei purtate.

Nodul european sau parizian
Eşarfa standard este una dintre cele mai cunoscute tipuri de eşarfe.  Poate fi purtată zilnic la ţinute casual pentru un look cat mai sofisticat. Cea mai populară modalitate de a purta această eşarfă este cu un nod european. Foarte simplu de utilizat, acest tip de nod necesită o eşarfă mai lungă, cu formă dreptunghiulară, asta dacă nu folosiţi o eşarfă dintr-un material foarte subtire precum mătasea.
O puteţi purta cu un nod larg  sau înfăşurată puţin neglijent în jurul gâtului.
Pentru a obţine un nod parizian, trebuie să împăturiţi eşarfa pe după gât şi să introduceţi capetele desfăcute prin bucla creată la mijlocul acesteia. Se ajustează în funcţie de preferinţă astfel încât să te simţi cât mai confortabil.

Nodul simplu sau nodul ascot
Acest tip de nod este unul dintre cele mai simple şi este potrivit unei eşarfe standard sau de tip aviator. Este folosit mai ales în Europa, şi accesorizează impecabil o ţinută de ceremonie. Tot ce trebuie sa faceţi pentru a obţine acest nod este să treceţi eşarfa sau fularul pe după gât având însă grijă ca ambele lungimi să fie egale. Treceti una dintre lungimi pe sub cealaltă, apoi introduceţi capătul în bucla obţinută. Se ajustează în funcţie de preferinţă.


Nodul dublu
Acest tip de nod este potrivit fularelor sau eşarfelor mai groase şi mai lungi. Pentru acest nod se înfăşoară eşarfa o dată în jurul gâtului şi se trece una dintre lungimi peste cealaltă.


Nodul la spate
Pentru acest tip de nod aveţi nevoie de o eşarfă pătrată.  Puteţi  alege un model în carouri sau unul cu imprimeuri.  Se împătureşte eşarfa pe diagonală şi se aşează triunghiul obţinut în faţă. Cele două capete ale eşarfei se leagă la spate.


Nodul fals
Acest tip de nod este recomandat în cazul unor eşarfe foarte subţiri. Se leagă un nod la un capăt al eşarfei, în funcţie de preferinţă – mai sus sau mai jos, apoi se trece eşarfa pe după gât şi se introduce prin bucla nodului, celălalt capăt al eşarfei.


După toate aceste sfaturi, nu vă rămâne decât să plecaţi în căutarea eşarfei preferate care să se potrivescă cu stilul abordat!

sursa: www.bigotti.ro