miercuri, 21 noiembrie 2012

Orice

Orice defectiune sufleteasca poate fi reparata- striga duhovnicul; 
Orice anvelopa poate fi facuta sa nu mai rasufle - spuse vulcanizatorul; Orice ogor batut de grindina poate fi reisamantat - spuse fermierul;
Pot face din Orice cel putin un ce- -spuse decis reconditionerul; 
Vacile sunt un bun teren de investitie- spuse bancherul veterinar Si toti, in afara de primul, aveau perfecta dreptate...

Lucian Avramescu

40 de comentarii:

  1. Eu cred ca sunt de acord si cu primul! Desigur ca "recuperarea" e mai grea dar totusi! Noroc ca prietenul nostru "bun" timpul uneori lucreaza în favoarea noastra!
    Te pup draga mea, fii un pic mai optimista!
    Zile senine sa ai!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc draga mea pentru gandul bun,te imbratisez cu tot dragul! >:D<

      Ștergere
  2. un suflet sfasiat nu se repara niciodata...

    RăspundețiȘtergere
  3. aceasta fotografie este mai mult decât o poezie... e superba! perfect potrivita citatului pe care nu-l daruiesi în aceasta noapte rece de noiembrie. Multumesc draga mea draga! Noapte buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. buna dimineata draga mea draga :)
      adevarat,imaginea e ea insasi o poezie si cuvintele lui Avramescu pot creea o sumedenie de imagini...
      te imbratisez >:D<

      Ștergere
  4. sa zicem ca putem repara orice...dar nu mai e niciodata ca nou...

    RăspundețiȘtergere
  5. Îmi aduc aminte de emisiunile Ceaiul de la ora 5, când poetul Lucian Avramescu, era invitat permnent. O tempora, o mores!

    RăspundețiȘtergere
  6. Pentruca ''duhovnicii'' trateaza de regula efectele si nu cauzele. Sufletul nu e o bucata de cauciuc pe care sa lipesti un petic.

    RăspundețiȘtergere
  7. Sunt de acord. Exista cu siguranta si defecte structurale sau cel putin vulnerabilitati structurale innascute, care odata exprimate in actualitate la un moment dat ulterior sub influenta vreunui stress sau de la sine, nu se mai pot repara la nivel optim, cel putin nu in momentul de fata, insa, odata cu avansurile in stiinta genetica si terapiile genetice, exista si speranta pt viitor pt preventie de exprimare, sau chiar posibil tratament curativ pt cel putin o parte din acestea. Plus unele chestii se mai amelioreaza si cu varsta, adica cu trecerea timpului, cel care se stie ca "le vindeca pe toate". Nu e "dracul" chiar asa de negru. Cred ca cel mai important lucru la nivel preventiv e educatia publicului larg, cel putin sa fie cat de cat realist constient ce se poate repara si ce nu se poate, diverse chestii posibil reabilitative ajutatoare, un fel de echivalent de "proteze" pt bucati de suflet desirate, training recuperatoriu pt a intari celelalte bucati de suflet ramase sanatoase pt a suplini functia bucatelelor afectate, etc, adica sa nu stea lumea sa se hraneasca numai din superstitii si zvonuri, cand chiar exista posibila speranta pt o gramada de defecte sufletesti, daca ele chiar ajung sa fie suparatoare. Plus, in general sufletele, dupa parerea mea, sunt ff reziliente si flexibile la tot felul de socuri si stressuri. Chiar citeam recent un articol in The Economist despre faptul ca un grad de instabilitate si socuri e chiar preferabil unei prea mari stabilitati de dolce farniente, pt ca antreneaza sufletele (plus oamenii atasati lor) sa fie mai flexibile, deci mai rezistente. In acest sens, eu aplaud incercarea duhovnicului de a sustine moralul publicului larg, desi putea sa fie mai clar ca sa explice mai bine ce voia sa zica.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. stim cu totii,la modul realist ce se poate repara si ce nu dar asta nu cred sa ne ajute cu ceva...

      Ștergere
    2. Pai tocmai de aia importanta e si preventia ! Care nu consta neparat doar in evitarea cu orice pret a riscurilor, dar in educatie si antrenament cat mai bun inainte de orice actiune.

      Ștergere
  8. Deci...totusi aveam dreptate (si) eu acum doua zile... :)
    Exact din acest motiv, Pandhora...
    O zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eee...dar cine spune ca nu ai avea? :)
      faina sa-ti fie si tie ziua Elly! :)

      Ștergere
  9. Totul se poate repara, dar nimic nu mai e ca la început...

    RăspundețiȘtergere
  10. Unele defecţiuni ale sufletului - cele uşoare- se pot repara. Altele... NU.
    Şi nu vorbesc din statistici.

    RăspundețiȘtergere
  11. Ce frumos! Mi-a plăcut tare mult.
    Aşa este, nu toate sunt "reparabile", iar ceea se repară....nu mai e ca la început. Poza vine să completeze perfect cele spuse. Încearcă să refaci păpădia, după ce ai suflat în puful ei, răspândindu-l spre zări!
    O zi frumoasă! :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. exact...chiar de-ar fi posibil ea nu va mai fi la fel...
      frumoasa sa-ti fie si tie ziua Alex.multumesc! :)

      Ștergere
  12. Esti trista si melancolica ... si sigur nu-i doar noiembrie de vina ... Chiar daca nu se poate repara sufletul, are o mare putere de regenerare, doar sa isi gaseasca un coltisor cald si luminos si-un suflet pereche. Te imbratisez, Pandhora !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cate putin din fiecare...
      nu am realizat ca e chiar atat de vizibil :)
      multumesc DANI,te imbratisez la randul meu cu drag si da...oricat de banal-siropos ar suna, speranta nu e o floare chiar atat de rara si in plus nu ea este cea care a ramas in Cutia Pandorei? :)

      Ștergere
  13. Este bine cå, dupå vb. de duh din postare ai revenit plinå de optimism in råspunsul pt. DANI. Si eu cred cå nu este posibil så repari chiar orice, mai ales cand este vb. de suflet, dar se poate tråi si cu mici imperfectziuni, cicatrice, iar cu timpul se mai atenueazå si durerea :-)

    RăspundețiȘtergere
  14. Aceste versuri transmit deznadejdea unui om, ca toate celelalte se pot rezolva chiar si animalele, dar sufletul omului este iremediabil pierdut...
    Pai printr-o analogie ai fi ca un mort.
    Ranile se vindeca, se cicatrizeaza si lasa urme, dar daca nu se poate repara sau macar ameliora... sa mai aibe stropi de bucurie si de nadejde...?!
    Chiar si in ultima instanta ca solutie, ar fi speranta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. speranta da...desprea vorbeam si eu...
      ce sansa pe noi oamenii ca ea sa fi fost inventata :)

      Ștergere
  15. Ne e dor chiar și de un loc, până și de o vacanță sau de...o vară! Așa e sufletul, plin de dor...mare dreptate au versurile.
    Te îmbrățișez cu drag! O seară frumoasă! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. te imbratisez si eu Mirela cu acelasi drag :)
      o seara faina iti doresc la randul meu!

      Ștergere
  16. Eu cred ca pana si sufletul poatefi reparat, desi vor ramane urme in locurile unde a fost lipit.

    RăspundețiȘtergere